fbpx

Vesihygienia

Kylpyvedestä ei koskaan saa puhtaampaa ja turvallisempaa kuin miksi sen itse tekee. Puhtaan kylpyveden kannalta kaksi tärkeää tekijää ovat henkilökohtainen hygienia ja tehokas desinfiointi. Myös käytettävään veteen on syytä kiinnittää huomiota.

Koska bakteerit viihtyvät hyvin lämpimässä kylpyvedessä, on varminta lisätä veteen bakteereja tappavaa ainetta ennen kylpemistä. Näin estät tehokkaasti bakteerien muodostumisen. Jos bakteereja kuitenkin on ehtinyt jo kehittyä, tarvitaan ainetta huomattavasti suurempi määrä niiden vaarattomaksi tekemiseen. Markkinoilla on useita merkkejä, mutta tärkeintä on käyttää juuri ”oikeaa” lämpötilaa varten kehitettyjä tuotteita.

HUOM! Uima-altaita varten kehitetyt tuotteet eivät sovellu kylpytynnyreille ja päinvastoin.

Hyvä henkilökohtainen hygienia ennen kylpemistä

Muista, että henkilö joka ei ole pessyt itseään, huonontaa kylpyveden laatua 200 kertaa enemmän kuin peseytynyt henkilö. Aurinkovoidetta, ihovoidetta, saippuaa tms. aineita ei myöskään pidä tuoda veteen. Kylpyvesi pysyy parhaiten puhtaana siten, että jokainen kävijä kurinalaisesti peseytyy / käy suihkussa aina ennen altaaseen menoa.

Suosittelemme että suodatusjärjestelmän putkisto ja kytkennät puhdistetaan säännöllisesti. On olemassa aineita jotka ovat tarkoitettuja juuri tähän tarkoitukseen, suosittelemme että tämä tehdään samanaikaisesti vedenvaihdon yhteydessä. Pumppuja käytetään 10 minuutin ajan ennen veden tyhjennystä. HUOM! Suodatinpatruuna on poistettava ennen putkiston puhdistusaineen lisäystä.

Vesihygienia on tärkeää!

HYVÄ TIETÄÄ!

Jos vesi ei ole kirkasta (vaan sameaa), on syynä lähestulkoon aina huono suodatus. Joko suodatusjaksot ovat liian lyhyitä tai, kuten yleistä, suodatinpatruunat ovat likaiset eivätkä näin ollen pysty poistamaan epäpuhtauksia vedestä. 

Suodatinpatruunat: Suodatinpatruunan tehtävä on poistaa likaa, hiekkaa, mineraaleja, fosfaatteja sekä kylpijöiden ja muiden kiinteiden aineiden hiukkasia vedestä. Valitettavasti jotkut unohtavat suodatinpatruunan puhdistuksen, joka on tärkeä osa hoito-suunnitelmaa. Lika kiinnittyy helposti suodatinpatruunoihin, jotka taas ovat täydellisiä itämisalustoja bakteereille. 

Suodatinpatruunan puhdistus: Sen lisäksi, että suodatin pestään esim. hierovalla suihkulla, suodatinpatruuna on myös syväpuhdistettava. Vaikka suodatinpatruuna näyttäisikin puhtaalta, se on silti puhdistettava säännöllisesti. Mineraaleja ja muita vaikeasti havaittavia epäpuhtauksia tarttuu syvälle suodattimen kuituihin voiden näin ollen aiheuttaa ongelmia vesivirran kulkemiselle suodattimen läpi. On hyvä, jos sinulla on ylimääräinen suodatinpatruuna. Toinen suodatin voi tällöin olla syväpuhdistus- ja kuivatusprosessissa ja toinen asennettuna altaassasi. Syväpuhdistus kaksinkertaistaa suodatinpatruunan eliniän ja tehon. 

Suodattimen puhdistus:

  1. Laita likainen suodatin ämpäriin, jossa on vettä, ja lisää esim. konetiskiainetta tai Filter Cleaner’ia.
  2. Anna suodattimen olla liuoksessa vähintään 12 tuntia.
  3. Ota suodatin pois liuoksesta ja huuhtele se sisä- ja ulkopuolelta puhtaaksi esim. vesiletkulla tai hierovalla suihkulla. Anna kuivua kunnolla. Suodattimen täytyy kuivua vähintään kaksi päivää ennen kuin se asennetaan takaisin altaaseen. Huom! Tämä on tärkeää huolimatta siitä mitä muut ohjeet suosittelevat.

Puhdasta kylpyvettä 4-vaiheisella menetelmällä

Nyt voit ostaa suoraan meiltä, ilman välikäsiä!