fbpx

Utveckling

Våra spabad har utvecklats enligt vår mångåriga erfarenhet av den nordiska marknaden med en isolering i toppklass. Vi är också vana med stark kyla i de trakter där vi har vår bas med företag och personal och har därför haft tillgång till en autentisk testplats med nordiskt varierande klimat. 

SG0007 kontrollpanel

Botten på spabadet är i materialet ABS och där finns 9 st plattor som är 35 mm höga och fyllda med isolering. Ovanför botten finns också en isolering på 44 mm isolering. Där plattorna finns blir då isoleringen 79 mm. Om man vill ha en botten så gott som helt utan energiförluster så kan badet placeras på ett flatt underlag, utan luftspalter, och fogskum appliceras innanför den yttre kanten. Här finns en förklaring i text och bild över den effektiva isoleringsprincipen.

Unikt för våra modeller är också den speciella filtrerings- och tömningsfunktionen  Det här är ett säkert sätt att tömma sitt spabad utan risk för frysskador eller tillväxt av bakterier inuti rör där annars vatten lämnar kvar. Mycket användbart t.ex. om man inte har för avsikt att använda spabadet på flera veckor/månader. De flesta spabad är konstruerade för att vara fyllda med vatten året om och att tömma dessa på ett säkert sätt är inte möjligt. Eftersom vi vet att det kan finnas behov av att också ha ett spabad tömt på ett säkert sätt även på vintern så löste vi detta på ett smart och enkelt sätt.

Vi har också utvecklat ett nytt sätt att filtrera vattnet som gör det renare men framförallt mycket enklare att rengöra filtermediet.

TILLVERKNING AV SPABADETS SKAL

Akrylmaterialet som används, tillverkas av Lucite International, Inc., USA. Det värms upp i ugn och sugs ner med vacuum i formen där det får svalna.

Efter detta görs en förstärkning med glasfiber utförd med robotteknik.

Efter att glasfiberförstärkningen har torkat sprutas första lagret av PU-isoleringsskum med hög densitet på spabadets skal.

Vi säljer nu direkt till dig utan mellanhänder